Cyborg

februar 21, 2007

arm.jpg 

Moderne videnskab og teknologi bringer os hastigt i retning af en sammensmeltning af menneske og maskine – hvis du var i tvivl. Vi er allerede fortrolige med pacemakere, insulinpumper, kontaktlinser og høreapparater. Teknologiske produkter, der alle fungerer som en integreret funktionel del af den biologiske organisme og som vi enten ikke kan leve uden eller som kompensere for svigtende biologiske kapaciteter. I denne forstand er cyborgs allerede en socioteknisk realitet. 

Claudia Mitchell (jf. billede ovenfor), en ung amerikansk kvinde, der mistede sin arm i en motorcykelulykke, er i centrum for en nyudvikling indenfor proteser, der for alvor bekræftiger dette forhold. Qua den stigende evne til at afkode signaler fra det område i hjernen, hvorfra impulser til bevægeapparatet udgår og udviklingen af sensorisk feedback fra neurale proteser, kan Mitchell ved tankens kraft kontrollere sin kunstige arm og opleve tryk, materialers tekstur og temperatur via protesen  (Kilde: The Guardian).

Reklamer

3 kommentarer to “Cyborg”

 1. Rasmus Says:

  Hej Nicolai

  Jeg kunne ikke finde en mailadresse, så jeg lægger en kommentar her i stedet.

  På vegne af en række danske videnskabsbloggere driver jeg en mindre (men voksende!) blogsamling på adressen videnskab.blogbot.dk. Jeg kan se, at denne blog falder inden for området, så jeg tænkte om du kunne tænke dig at få den med? Skriv mig en mail, hvis du er interesseret.

  Mvh Rasmus / ursuppen.dk


 2. […] Forfinere løgnedetektorere, tanke-kontrollerede computere og maskiner til hjælp for os alle og måske især fysisk handicappede osv. Fik du forresten set Minority Report? […]


 3. […] løgnedetektorer, tankekrontrollerede computere og maskiner til hjælp for os alle og måske især fysisk handicappede . Fik du forresten set Minority […]


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: