Psykologi

Myten om den unge nattevæder – tørlagt?

Reklamer

Politikkens netavis bringer i dag en historie om et dansk forskerteam, der har undersøgt en stor gruppe af 7-årige for årsagen til deres natlige uheld. Lederen for teamet, Søren Rittig, citeres for følgende:

»Vores forskning har vist, at børn tisser i sengen på grund af fysiske problemer. En tredjedel af dem har en blære, der er så lille, at bægeret populært sagt løber over i løbet af natten, mens de resterende lider af for stor urinproduktion. Noget vi nu kan forklare med en unormal høj og hormonbetinget saltudskillelse i de tilfælde, som vi hidtil har haft problemer med at behandle, men måske i fremtiden får en mulighed for at afhjælpe, fordi det er lykkes os at løse gåden«

Sekretariatschef for Kontinensforeningen, Aase Randstoft, vurderer, at hovedparten af de inkontinente skolebørn herhjemme kunne slippe for at sove på våde lagner eller med ble, hvis alle fik den rette information, diagnose og behandling – i stedet for at skulle forbi børnepsykologen, som efter hendes eget udsagn ikke har en uddannelse i blære- og tarmfunktioner.

* * *

Det efterlader unægtelig en med spørgsmålet om, hvorvidt “en unormal høj og hormonbetinget saltudskillelse” alene er fysiologisk betinget.

Reklamer

Reklamer